Thursday, 6 September 2012

My Raya :)


salam...

haizzz long time no see (mati kena mrh dgn mr lim kalo dia baca ni).. hahaha
so many thing happened this few days.. or to be exact this few weeks as i left this blog for ages! ngeh3...

so this is a second weak of syawal.. (is it?) haha..
my raya week is just fine.. since both my parents' kampung are just near to our house, so this year beraya di rumah saje.. after solat hari raya, baru gerak blk kampung Ayah.. ziarah kubur atuk nenek.. ohh, the whole family beraya kt tepi jln bcos we bumped into pak long's family by the roadside! haha.. well biasalah bila ayah dah jumpe abg dia mmg blh bukak warung mamak kt tepi jln sambil tgk WWE je ghupenye.. 

this year's raya lebih meriah sbb all my nieces and nephew dah besar2! maklumlah, masing2 br dpt kaki kannn... haha.. ape hal la my cousins sume kawin lbh krg sama pastu beranak pun lbh krg sama.. and my mom keep saying, " i'm only 42 and they call me Nek Su" and i was like.. " Mak, i'm 20 and i'm Auntie Umi"... 


yg blkg skali ni my youngest nephew.. kot? si comel adib.. x habis2 nyanyi lg butterfly dia



raya with my girls from secondary school mmg adventure this year! kemain sampai ke changkat lada nun.. haha...


such a nice view.. terbaik dari bendang! heehaa


not to forget, raya-ing with my childhood friends from primary school! i'm happy that we still contact each other and sometimes hang out together although all of us studies away from home.. sibuk mcm mana pun, we try to gather as many as possible.. serious seronok sgt.. yg lelaki dah hensem2 dah skang, yg perempuan ayu manis je... hot topic setiap thn msti pasal org yg sama! #erkk..






ok.................... back to present day!!
seriously assignments are killing me inside out!!! i have lots of sleepless nights and ohh mannn.... in a week, so many things need to submitted.. x pernah hidup ak se-messy ni!! Ya Allah.. menguji kesabaran sungguh! smpaikan aku rasa kalo laptop ni blh berckp, mmg dia dah sumpah seranah aku dah sbb memanjang kena on nk kejar dateline pny pasal... itu lah, kat rumah cuti 2 minggu sentuh buku pun x... konon rajin bwk blk buku 2 3 buah tp............ hmmm nan hado!


tapi....

tapi....

tapi....


tetap ada manisnya!
kalo dah rezeki x ke mana ye dak? merasa jgk org blnja mkn... muahahaha


xtau dah nk ckp apa... pics during raya n sbe are in my dad's laptop so x dpt letak byk la..


k, bye!

p/s : semalam tu sejarah.. ahazks

2 comments:

Jay said...

hye umi.....cantek view yg ko tgkap gmba tu...

umairah^_^ said...

kan? aku watak sampingan je.. mmg nk focus kt bendang tu pun... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...